DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tudom, hogy illetlenség már ilyenkor talán ötödször szólnom, mégis muszáj elmondanom annyit, hogy a kormány által támogatott javaslatokban van következetesség. A nyugdíjas-szervezetek eddig is küldtek képviselőt a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzatba. Ebben az égvilágon semmi új nincs. A helyi települési önkormányzatok érdekszövetségeinek delegálási jogköre olyan értelemben történhet vagy történne meg, hogy a munkaadói karakterük érvényesülne, hiszen a magyar egészségügy intézményfenntartóinak túlnyomó többségét adják az önkormányzatok. Ilyen értelemben - közvetett értelemben - mindenképpen munkaadónak minősülnek. Azt hiszem, ez egy meglehetősen következetes logikát tükröz.
Ha ezt tovább szélesítenénk - igaz, hogy az SZDSZ javaslatában nincs benne az orvosi kamara, a Kórházszövetség -, ha nyitnánk, abban a pillanatban hihetetlen csábítást éreznének azon szervezetek, amelyekről szóltam, hogy bekerüljenek az önkormányzatba. Ebben a tekintetben a filozófiában - lehet, hogy ez a felfogóképességem korlátjait jelzi - nem érzek valamiféle óriási következetlenséget.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť