DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Full text search

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen. Kedves szocialista képviselőtársam megszólított. Igazán sajnálom, Gyula, mondhatnám azt, hogy miért nem olvasott az utóbbi időben újságot. De ha elolvasta azt a parlamenti vizsgálóbizottsági jelentést, amit az MDF-es Kis Gyula képviselőtársunk vezetésével letettek a parlament asztalára, akkor nem mondta volna azt, hogy nem fogalmazódtak meg nagyon súlyos kritikák például - és ebben igazat adok - az Egészségbiztosítási Önkormányzat tevékenységével kapcsolatban; az Egészségbiztosítási Önkormányzat vagyongazdálkodását illetően, hogy csak egy-két esetet említsek: CM-klinika, magánmentő-szolgálat, vényellenőrzési rendszer, és nem sorolom tovább - akkor gondolom, nem mondta volna ezt. Egy dologban teljesen egyetértek: a magyar egészségügy helyzetét illetően azt gondolom, a magyar egészségügy ma soha nem látott, igen mély válságban van, de én is úgy gondolom, mindezek a törvénysértések, jogszabálysértések nem feltétlenül kapcsolhatók össze a magyar egészségügy helyzetével.
Miniszter úr azt mondta, hogy itt kötöttünk egy kompromisszumot, amit lehet rossznak vagy jónak nevezni. Én arra lennék inkább kíváncsi, hogy ki kivel kötött kompromisszumot: a kormány vagy a Népjóléti Minisztérium kötött az önkormányzat elnökségével, vezetésével, szakszervezetekkel, vagy kivel kötött kompromisszumot.
(20.00)
A társadalombiztosítási önkormányzatokat ugyanis nem lehet ilyen kompromisszumos megoldásokra felépíteni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť