HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt kereszténydemokrata Képviselőtársam, Terike! (Derültség.) Azt szeretném mondani: úgy fogalmaztam - pontosan igyekeztem fogalmazni -, hogy a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzattal kapcsolatban nem olvastam súlyos, igazán figyelemre méltó kritikákat, bírálatokat. Azt nem mondtam, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzattal kapcsolatban nem olvastam, vagy azt vallottam volna, hogy nem tudok olvasni, vagy pedig hazudtam volna, és egyiket sem szerettem volna.
Először is arra szerettem volna utalni: általában a tb-önkormányzatokról úgy nyilatkozni, hogy nem váltak be, ez már csak azért is igazságtalan, mert a nyugdíjbiztosítási önkormányzatok nagyjából-egészéből beváltak. Ha valaki összehasonlítja, nagyon érdemes arra felhívni a figyelmet, hogy egy magánnyugdíj-biztosítási intézetnél milyen arány van a fenntartására fordított összeg és az általa kifizetett nyugdíj között, és milyen az arány a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzatnál, ahol sok száz milliárd forintot fizetnek ki. Ha ehhez képest megnézzük a működési költségét, akkor azt kell mondanunk, hogy a privatizációról szóló általános elvekkel szemben valójában gazdaságosabban működik az egész országban ez a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat. Egyébként önök is szoktak ilyet mondani az ellenzéki oldalon, és nem szoktam vitatkozni ezzel az állításukkal.
Az Egészségbiztosítási Önkormányzatnál pedig csak azt mertem megfogalmazni, hogy a működési zavarainak nagyobbik része a magyar egészségügy szomorú helyzetéből következik. Bizonyos, hogy voltak olyan visszaélések, amelyek tűrhetetlenek. Remélhetőleg - akárhogy választódik meg az új önkormányzat - ezek nem fognak megismétlődni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť