DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Berregi képviselőtársam egyetlenegy gondolatmenetéhez szeretnék megjegyzést fűzni, márpedig ez igen jelentős, nevezetesen pedig az a gondolatmenete, amelyben taglalta azt, hogy az elkobzott árukat mintegy karitatív céllal ne megsemmisítsük, hanem adjuk oda a rászorultaknak.
Én nem vitatom képviselőtársam gondolatának nemes tartalmát, csak a probléma az, hogy nem ez az a pillanat és ez az az árufajta - a hamis áru -, amellyel karitatív cselekedeteket kellene végrehajtanunk. Sajnos sokkal többről és másról van itt szó a hamis áruk elkobzása esetén, semmint hogy egy látszólag és talán tartalmában is - nem vitatkozhatom vele - nemes cél újabb csatornát teremtsen ahhoz, hogy ezek a hamis áruk visszakerüljenek a piacra.
Nem véletlen az a nemzetközi gyakorlat, amelyhez híven a magyar állam is úgy jár el, hogy a hamisított termékeket megsemmisíti az elkobzás után. Szeretném képviselőtársam figyelmét felhívni, hogy például a hamisított zenekazetták és CD-lemezek esetében igen komoly nemzetközi tiltakozás is helyt kapott, éppen azért, mert a magyar jog a megsemmisítést és a védelmet ebben az esetben nem akarta kellő időben és kellő eréllyel alkalmazni.
Tehát miközben a szándékot mélyen tisztelem, felhívnám kedves képviselőtársam figyelmét, hogy a karitatív feladatokat sajnos nem ebből kell megoldani, mert itt sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy ismét visszakerülnek a hamis termékek, és a vásárlók, a fogyasztók tömegeit így fogják becsapni.
Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť