ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A borhamisítás, mindannyian tudjuk, nagyon komoly probléma ma az országban. Ezzel kapcsolatosan több miniszternek tettem fel kérdést, szóban és írásban egyaránt. Az ön válaszát írásban megkaptam, és ezt tisztelettel köszönöm. Azt hiszem azonban, hogy nem lesz haszontalan a nagy nyilvánosság előtt is elmondani azt, hogy mi az, amit a Földművelésügyi Minisztérium tenni kíván annak érdekében, hogy a borhamisítást némiképp visszaszorítsa.
Mindemellett az utóbbi időben jutott hozzám egy információ, amely szerint a Földművelésügyi Minisztériumban a mezőgazdasági főosztály egy nagyon komoly anyagot készített el arra vonatkozóan, hogy a büntető törvénykönyvet hogyan kellene módosítani ahhoz, hogy valóban fel lehessen lépni - a büntető törvénykönyv eszközeivel is - a borhamisítással szemben. A mezőgazdasági főosztálytól azonban ez az igen jelentős anyag nem jutott tovább az illetékes Igazságügyi Minisztériumhoz. A jogi főosztály - Bárd Károly úr részére - az Igazságügyi Minisztériumba egy olyan faxot küldött, miszerint: "a Btk.-ról szóló '78. évi IV. törvény módosítása tárgyában készített törvénytervezetre észrevételt nem teszek." Tehát gyakorlatilag a Földművelésügyi Minisztérium egyik osztálya teljesen feleslegesen és hiábavalóan dolgozott.
Én azt szeretném kérdezni, ha a tervezett intézkedések - ebben vannak törvénymódosítások - a következőkben úgy fognak járni, hogy egy osztály elkészíti a szükséges és szakmailag is elfogadható anyagot, és más osztályok pedig kihagyják belőle, akkor vajon hatékony lesz-e az intézkedés a jövőben a borhamisítókkal szemben. Köszönöm szépen, és elnézést. (Taps az MDNP és a függetlenek padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť