DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Az, hogy már 1995 márciusában megkezdődött a Belügyminisztérium és az osztrák belügyminisztérium közötti kapcsolatfelvétel, illetve tárgyalások ebben a témakörben, bizonyítja azt, hogy valóban komoly hangsúlyt fektetünk erre a kérdésre. '95 márciusában már megállapodás született az akkori belügyminiszter úrral, Löschnakkal, hogy a határátkeléssel kapcsolatos megoldásokat keressük, amelyek mindkét fél számára megfelelők lesznek. Ezt követően '95 augusztusában aláírásra is került a határátkelés új rendjéről egy megállapodás. S miután az osztrák külügyminisztérium ezt Schengen-konformnak minősítette, ez annyit jelent, hogy ezt a megállapodást nem kell módosítani, ami egy nagy pozitívum.
Most, ez év április 17-én ismét Schögl osztrák belügyminiszter úrral Kuncze Gábor belügyminiszter úr tárgyalásokat folytatott, ennek eredményeként két szakértői munkacsoportot hozunk létre. Az egyik a két ország határőrségi szakértőiből áll, a másik pedig a belügyminisztériumok szakértőiből áll. A határőrség szakértőiből álló munkacsoportnak a feladata többek között az, hogy a forgalom szétválasztása mellett az ellenőrzés csak annyi időt vegyen igénybe, ami feltétlenül szükséges, közös ellenőrzés bevezetése, valamint hogy a hivatalos munkavállalási engedéllyel rendelkezők határátkelését megkönnyítsék.
A belügyi szakértői csoportnak pedig az a feladata, hogy az átkelőhelyek kapacitásának növelésével kapcsolatos fejlesztési programot készítsenek elő, a szükséges infrastruktúrának a kialakításával egybekötve. Ezek a csoportok két héten belül megkezdik munkájukat, úgyhogy komoly remény és realitás van arra, hogy jelentős mértékben normalizálódik a határforgalom. Addig kérjük türelmüket, és egyben kérjük, hogy a kisebb forgalmú határátkelőhelyeket vegyék igénybe, de ez már valóban csak rövid idő kérdése. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(16.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť