DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az csak egy dolog, hogy a kormány által már szeptemberben tudott energiaár-emelés és a fontosnak és szükségesnek tartott kompenzáció valamiféle megoldására január 17-én születik kormányhatározat.
Az egy másik dolog, hogy áprilisban születik meg az az alapítvány, amiből majd fizetni lehet. Az megint érdekes kérdés, hogy nem az ön válaszából, hanem a sajtóból tudtam meg, hogy most, a napokban, május közepén kezdik el küldeni végre azokat az íveket, ami alapján majd igényelni lehet a kompenzációt.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem hallották, nem nagyon hallották az államtitkár úr válaszát, aki arról beszélt, hogy a kompenzáció a nyári energiaszámlákon fog jelentkezni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Januártól jelentősen megemelt energiaár-emelés után egyetlen szót nem szólt az államtitkár úr arról, hogy mi van azokkal, akiknek az energiaár-emelés és a beígért kompenzáció miatt az idén halmozódott fel közüzemidíj-tartozása. Erről egyetlen szót nem szólt. Nem mondta azt, hogy az idei energiaár-emelés kompenzációjára visszamenőleg lehet-e igényelni támogatást.
A közüzemidíj-hátralékok kezelésére vonatkozólag pedig, államtitkár úr, én már egyszer beszéltem itt a parlamentben a Magyar Demokrata Néppárt nevében arról, hogy kell kidolgozni olyan programot, ami a jelentősen felhalmozódott hátralékokat valamilyen formán kezeli, mert ez egy szociális bomba, tisztelt államtitkár úr, ha tudomást vesznek róla, ha nem;és a kormány feladata az, hogy ilyen programot kidolgozzon.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel arra, hogy itt ugyan arról van szó, hogy az energetikai társaságok járuljanak hozzá ehhez az alapítványhoz, de remélem önök azt is tudják, hogy az energiaár-emelés következtében a költségvetés áfabevétele a legújabb adatok szerint 3 milliárd forinttal növekszik. A kormány pedig ebből mindössze egyet szán kompenzációra. Kérem, tisztelt képviselőtársaim, ezt a választ ne fogadják el! (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť