DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A médiák híradása szerint újabb 2 milliárd 600 millió forintot fizet a költségvetés a Budapest Bank jelenlegi többségi külföldi tulajdonosainak. Ismeretes, hogy ezt megelőzően 1996 végén 1,1 milliárd forintért visszaállamosították a csődtömeg Polgári Bankot, és ezzel bekerültek szerintem a Guiness Rekordok Könyvébe, az értelmetlen pénzpazarlás kategóriájába. Természetesen azzal is jogot nyertek a Guiness Rekordok Könyvébe való bekerülésre, miszerint nemhogy kaptak volna akár egy fillér vételárat is a Budapest Bankért, hanem hozzávetőlegesen - az eddigi adatok szerint - 12 usque 14 milliárd forintot még az eladó fizetett is a vevőnek, ami ugyancsak nem tekinthető egy szokványos üzletnek, és ezen felül még önök föltalálták az oda-vissza államosítás intézményét, ami eddig ugyancsak ismeretlen kategória volt a jog világában.
Kérdéseim ezek után: igényt tartanak-e a Guiness Rekordok Könyvébe való bekerülésre? A második kérdésem: ki jogosította fel önöket a közpénzek ilyen pazarlására? A harmadik kérdésem az, hogy meddig folytatják még a Budapest Bank konszolidációját, pontosabban pénztárainak feltöltését annak érdekében, hogy az idegen tulajdonosok minél több pénzt vihessenek el az állam kasszájából.
Várom megtisztelő válaszát államtitkár úrnak. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť