VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az ön válasza, úgy hiszem, részben megkerülte a kérdésemet. Ugyanis én azt kérdeztem, hogy miért álltak a nagytulajdonosok mellé a kisbefektetőkkel szemben. Ön itt különböző dolgokat válaszolt, hogy kompromisszum született. Tudtommal nem született kompromisszum, sőt per lesz a dologból. A kisrészvényesek perelni fogják a többi tulajdonost. Másrészt ezt a kompromisszumot nem fogadták el a kisrészvényesek, hiszen az a 12 százalék, amit most kompromisszumot felajánlottak nekik, nem fedezi azt az összeget, ami a korábbi évek elmaradt osztalékát tartalmazná.
Másrészt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az akkori kibocsátás alapján önök azt ígérték, hogy a kárpótlási részvényekért kapott Budapest-részvényekért '93. január 1-jétől 8 százalék osztalékot fognak kapni. Minden kisbefektető, aki akkor a kárpótlási jegyét becserélte, ezzel kalkulált. Ezek után teljesen érthetetlen az a magatartás, hogy önök mint a magyar állam képviselői ezen a közgyűlésen ezt az ígéretüket semmilyen formában nem voltak hajlandók betartatni, sőt a kisrészvényesek ellen szavaztak.
Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť