ZSIGMOND ATTILA

Full text search

ZSIGMOND ATTILA
ZSIGMOND ATTILA (MDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Igaza van Kósa Lajosnak: engem is felhívtak délelőtt a Pénzügyminisztériumból, bizonyos bizonytalanságot okoztam, hogy melyik néma milliárdokról van valóban szó. (Derültség.)
Hallgatni arany - mondja a közmondás -, az elhallgatásra azonban ez nem igaz, és törvényesen nincs is mód rá. A hónap elején értesülhettünk a hírről, miszerint a pénzügyi kormányzat az oktatástól és a médiától költségvetési pénzt, sok pénzt akar - akár törvénymódosítás árán is - elvonni. Az oktatás úgynevezett költségvetési megtakarítási tervét a sajtóhírek megjelenése után a kormány nem győzte cáfolni. Arról az 5,5 milliárdról azonban, amelyet a hír szerint a médiától akarnak elvenni, mélységesen hallgatnak azóta is.
Kérdezem államtitkár urat: igaz-e a hír, hogy a média törvény szerint járó 5,5 milliárd forintját nem akarja a kormány 1998-ban sem kifizetni? Kérdezem államtitkár urat: valóban ismét meg akarják változtatni a médiatörvényt? Ismét feles költségvetési törvénnyel akarnak belepiszkálni a kétharmados törvénybe? Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť