DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, igen tisztelt elnök asszony. Kár, hogy Szent-Iványi István frakcióvezető úr újságot olvas (Zaj.), mert így újfent nem fogja megtudni, hogy milyen indítványokat terjesztünk a Ház elé. Jelen esetben a magyar mezőgazdaság elemi érdekeit szem előtt tartó olyan javaslattal élünk, hogy az a világpiacon meg tudjon jelenni magas színvonalon feldolgozott, jó és állandó minőségű, nagy tömegekben előállított, megbízható termékekkel; tovább rendelkezzék olyan nemzeti élelmiszer-ipari feldolgozóiparral, amely az alapanyagait megbízható módon és nagy tömegben, a termelők számára jelentős mértékű jövedelmezőséget biztosító áron, belföldről szerzi be.
Emlékeztetném önöket arra, hogy a közelmúlt húsbotránya mutatott rá arra, hogy valóságos nemzeti tragédiához vezet az a helyzet, amikor a magyar termelők helyett az exportőrök és különösen azok az importőrök fölözik le a magyar gazdaság hasznát, amelyek például a húsbotrány esetében a külföldön felvásárolt, szavatossági határidejét vesztett vagy a körüli fagyasztott hússal lenyomták a jó minőségű magyar hús felvásárlási árát, és egy olyan helyzetet teremtettek a fagyasztott hústömeg Magyarországra történő behozatalával, hogy az itteni, jó minőségű hússal földolgozott töltelékáru után olyan exporttámogatást vegyenek fel, amellyel a magyar hústermelést is rendkívül nehéz helyzetbe hozták.
Én ezeket igen fontos intézkedéseknek tartanám, ezért terjesztettük elő a szóban forgó kérdés megoldására javaslatot tevő országgyűlési határozati javaslatunkat. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť