LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Független Kisgazdapárt frakciója megtárgyalta mindhárom alapszerződés helyzetét, hogy az álláspontunkat kialakítsuk. Meg kell állapítani, hogy szövegében, magában az alapszerződésben benne foglalt anyag a legjobb a három közül, ha egyáltalán, és itt a "jót" macskakörömben mondom. Azonban mi is azért a tartózkodást választottuk, mert a műkincskérdés nem rendezett. Azonban meg kell mondjam, hogy a szerződések azért köttetnek, hogy mind a két fél betartsa azokat. A szerződés betartásának feladata a mindenkori magyar kormányt, a külügyi kormányzatot illeti. Tehát nem az orosz-magyar alapszerződéssel van itt probléma, hanem azzal, hogy a magyar külügyi kormányzat nem lép fel keményen és határozottan a szerződés betartása érdekében, nem követeli vissza azokat a műkincseket, amelyeket nem lehet hadizsákmánynak tekinteni, mert egyrészt az egyháztól vették el, másrészt magánemberek faláról zabrálták el, rabolták el, egyszerűen ellopták.
Tehát ez a nemzetközi jogi vagy egyéb jogalapot nélkülözi, ennek következtében nagyon erélyesen kellene és kell fellépnie a magyar kormányzatnak, és nem az ellenzéket hibáztatni, hogy gesztust nem mutatunk, és hogy miért nem szavazunk mi mindig a tisztelt kormányzó párttal ilyen szervilista módon, hanem igenis erőt kell mutatni, mert már többször kifejtettem, hogy egy országnak a nagyságát nem a létszáma, hanem a tartása jelenti.
Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť