DR. HASZNOS MIKLÓS

Full text search

DR. HASZNOS MIKLÓS
DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Tisztelt Miniszter Asszony! Én tulajdonképpen a dolgozók oldaláról kérdeztem volna meg ezt, hogy ahogyan találtak rá formát például Csehszlovákiában a kuponos privatizáció során, valamilyen formában a dolgozói kollektívák - akik létrehozták ezeket a vagyonokat - is részesedjenek. Én elismerem azt is, hogy nem könnyű dolog egy olyan jogi kérdést megoldani, amire nincs precedens; és nem könnyű dolog főleg az, hogy az államkapitalizmus lebontása során végrehajtandó privatizációnál milyen jogcímen kaphat részesedést az egykori vagyontömeg személytelen létrehozója, aki egy jogos jövedelemről mondott le annak érdekében, hogy ezek a vagyonok létrejöjjenek. Kénytelen vagyok azt mondani: nem biztos, hogy amire nincs jogi precedens és amilyen problémáról nem beszélünk, az talán nincs is.
Én nagyon sok vállalati dolgozótól hallottam, hogy mi van azzal, hogy annyi társadalmi munkát végeztünk annak idején ezért a horgásztanyáért stb., és a végén elprivatizálta valaki, hol van ebből a mi részünk vagy a jussunk. Tehát nem úgy értelmezem én, hogy meg kellene keresni azokat az embereket, de valahogy, valamilyen formában egy adott vállalati kollektíva termelt valamit, lemondott egy személyes jövedelemről: ezt valamilyen formában el kellett volna ismerni.
Tudom, hogy nehéz a megoldás, de a miniszter asszony azt mondta, hogy a kormány foglalkozott ezzel a kérdéssel - foglalkozott, de nem látjuk az eredményét. Idestova hét év telt el, és elismerem, hogy ebben azokat is felelősség terheli, akik a privatizációt elindították, de felelősség terheli azokat is, akik most hajtják végre.
Ezért nem tudom elfogadni a választ. (Taps a KDNP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť