DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A pontos idézeteknek az is egy előnye, hogy a fogalmakat talán végig lehet gondolni, mi mit takar. A miniszterelnök úr arról beszélt a hétvégi programjain - egyikén-másikán magam is jelen voltam -, hogy az 1995-ben megkezdett és elhatározott stabilizációs program eredményei mutatkoznak meg, minek következtében olyan megszorító intézkedésekre, mint amit a magyar nép '95-ben és '96-ban kénytelen volt átélni, az ezt követő időszakokban már nem lesz szükség.
Én nem használok házi statisztikákat; azt gondolom, a hivatalos statisztikai mutatókat a Központi Statisztikai Hivatal tárja az ország elé. Ez azt mondja, hogy '94-96 között az ország nettó külső adósságai a GDP 45 százalékáról 33 százalékára csökkentek. Ez azt mondja, hogy a fizetési mérleg deficitje 9,5 százalékról 4 százalékra csökkent. Ez azt mondja, hogy az államháztartás hiánya 8,4 százalékról 3,2 százalékra csökkent. Ezzel szemben a lakossági megtakarítás 6,3 százalékról 8,5 százalékra nőtt.
A stabilizációs intézkedések hozzájárultak ezekhez az eredményekhez, aminek az is egy fontos mutatója, hogy dinamikus exportnövekedés kezdődött meg, amelynek üteme évek óta meghaladja a 10 százalékot. A GDP növekedése is elindult; ebben az évben 2-3 százalékra tehető.
Ezek - mint mondtam - hivatalos adatok. Én úgy gondolom, ellentmondanak azoknak az állításoknak, amelyeket ön tesz.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť