DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A hétvégén nagy megnyugvással hallgattam a miniszterelnök urat, amint bejelentette, hogy vége a népnyúzásnak, vége a sanyargatásnak, most következik a stabilizáció. Persze kissé zavarba jöttem, amikor végiggondoltam, hogy mi lesz az energiaár-emelésekkel, mit fog itt stabilizálni a miniszterelnök úr, mi lesz a távfűtési díj emelésével, vajon melyik emelést fogja stabilizálni, mi lesz a vasúti tarifák emelésével, a különböző közlekedési eszközök tarifájának emelésével, mi lesz a vízdíj és csatornadíj emelésével. És külön gondot okozott, hogy amikor beletekintettem a gazdaságba, kénytelen voltam megállapítani, hogy nincs pénzügyi stabilizáció, de van olyan külkereskedelmimérleg-hiány, amilyen talán még sosem volt: talán eléri a 3,5 milliárdot is. A tb a csőd szélén áll, alááshatja az egész államháztartás működését; csak szavakban dinamizálják a gazdaságot, ott is óriási a tragédia. Ezért a miniszterelnök úr bejelentését illetően kénytelen vagyok még arra is utalni, hogy Magyarország 1996-ban érte el az 1980-as színvonalat - tehát kiesett tizenhat év.
Kérdezem ezek után, hogy a miniszterelnök úr mit akar stabilizálni. Netántán az adósságot? Kérem, szíveskedjék válaszával megtisztelni. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť