BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy örömmel vehetjük tudomásul, hogy kétségtelenül haladás van, mert harmadszor szólt hozzá - legalábbis az én jelenlétemben - Barsiné Pataky Etelka napirend előtt az autópályadíj kérdéséhez, és a harmadik alkalommal már rámutatott arra, hogy valaki ezt a szerződést valamikor meg is kötötte. (Derültség a bal oldalon.) Azt azért szeretném megjegyezni, hogy nem nemzetközi szerződésről van szó, mert a nemzetközi szerződések államok között vannak, hanem egy külföldi befektetőkkel kötött közönséges magánjogi szerződésről; de erre ugyanúgy vonatkozik, mint egy nemzetközi szerződésre, hogy az egyoldalú felbontása komplikációkkal járna. De kétségtelen tény, most már tudjuk, hogy valaki kötötte ezt a koncessziós szerződést, csak azt felejtette el mondani, hogy kicsoda. Mert abban egyetértek - és azt hiszem, mindnyájan egyetértünk -, hogy aki ezt a szerződést úgy megkötötte, hogy majd amikor elkészül, akkor az autósok fizetnek - és ha nem akarnak fizetni, akkor mennek a régi úton, majd hozzászoknak ehhez a helyzethez, majd előbb-utóbb rájönnek, hogy mégis érdemes az autópályán közlekedni, aki így kötötte ezt a szerződést -, az az utódaira hagyta a balhét. Ez történt!
Remélem, hogy a negyedik, az ötödik vagy legkésőbb a hatodik napirend előtti hozzászóláskor az előző kormány államtitkára ahhoz is el fog jutni, hogy: elnézést, tisztelt képviselőtársaim, hibás szerződést kötöttünk, nem gondoltuk végig, hogy mivel jár ez a szerződés; önök a hibásak abban, hogy fél év után még nem tudták megoldani azt, amit mi elrontottunk. S ha idáig eljut a hatodik napirend előtti hozzászólásában, akkor tényleg érdemes közösen végiggondolni, hogy amit elrontottak, azt hogyan lehet helyrehozni. Nehéz helyrehozni, még nem sikerült.
Én nagyon bízom benne, hogy sikerül helyrehozni ennek a kormánynak azt, amit ebben az ügyben az előző kormány elrontott, mert ebben az ügyben nem szoktunk minden alkalommal arra hivatkozni - de ebben az ügyben hivatkozni kell! Ha majd a következő ciklusban esetleg más kormány lesz, és valami olyan probléma kerül napirendre, amit mi rontottunk el, akkor a mi napirend előtti hozzászólásunk azzal fog kezdődni, hogy mi rontottuk el. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť