DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A Művelődési és Közoktatási Minisztérium minden évben pályázatot hirdet a pedagógiai lapok támogatására. Ez évben erre a célra 56 millió forint állt rendelkezésre. 65 pályázat érkezett, a Középiskolai Matematikai Lapok 3 millió 773 ezer forintot kapott, tehát az egy pályázóra jutó mintegy 800 ezer forintnak a négyszeresét. Ez messze a legmagasabb támogatások között volt.
Ezen túlmenően a lapot kiadó Eötvös Loránd Fizikai Társulat pályázhat a szervezetnek szóló támogatásra, és ennek elbírálása most van folyamatban. Ezek azok a támogatási formák, amelyek bejáratottak, amelyek szokványosak és amelyek hozzájárulhatnak a lap kiadásához. Nem tudja a minisztérium általában a lapok és konkrétan a Középiskolai Matematikai Lapok kiadásának teljes költségét átvállalni.
Ezen túlmenően azonban azt kell mondanom, hogy teljes mértékben egyetértek azzal a méltatással, amit ön a magyar matematikai oktatásról mond - magam is matematikus voltam, amíg még a szakmámmal foglalkoztam. Vezető amerikai matematikusok több ízben megjegyezték, hogy el kéne lesni a magyaroktól a matematikaoktatás titkát. Azzal is egyetértek, amit ön a Középiskolai Matematikai Lapok - amely most már több mint száz éve vesz részt ebben a munkában - kiválóságáról említett, ezért tehát nekünk is szívügyünk az, hogy ez ne egy legyen a pedagógiai lapok vagy valamiféle ilyen középiskolai lapok közül. Nekünk is szívügyünk, hogy ennek megmentéséért mindent megtegyünk - meg is fogjuk tenni.
Nem tudjuk egyelőre, hogy milyen formában, hiszen azt sem tudjuk egyelőre, hogy az előbb említett társulatoknak vagy egyesületeknek szóló pályázaton milyen összeget nyerhetnek el, de mindenféleképpen valamilyen formában meg fogjuk találni annak a lehetőségét, hogy a Középiskolai Matematikai Lapokat ne kelljen megszüntetni. Köszönöm szépen.
(16.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť