CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Miniszter úr napirend előtti hozzászólásának azt a címet adta, hogy "Megbízható jövőt a mezőgazdaságnak". Ez az, amivel teljes mértékben egyetértünk, mi is ezt szeretnénk. Azonban mindazok a gazdák, akik most, jelenleg is kint vannak az utakon országszerte, az egész országot átfogóan, éppen azért mentek ki az utakra, mert nem látják ezt a megbízható jövőt. Itt, miniszter úr hozzászólása után, rá kell mutatnunk arra a súlyos kormányzati felelősségre, hogy a nemzeti agrárprogram ilyen későn kerül kimunkálásra, lassan a ciklus vége felé közeledünk. Rá kell mutatnunk arra - amit tulajdonképpen miniszter úr itt rövid hozzászólásában lényegében elismert -, hogy a közelmúltban felgyűltek a problémák, a mélyben feszültségek voltak, és a kormányzat ezt nem vette észre.
Miniszter úr is elismerte azt, hogy nem volt megfelelő kontaktus a mezőgazdasági érdekképviseletekkel, hiszen nekünk is meggyőződésünk, hogy ha ez meglett volna, el lehetett volna kerülni ezt a válságot, amibe jelenleg az ország került. Országos válságról van szó, hiszen a mezőgazdasági válság az egész ország életét befolyásolja.
Azt szeretném még mindehhez hozzátenni, hogy felszólítjuk a kormányzatot, most már valóban a Nemzeti Agrárprogramra koncentráljon, és ebben mi támogatást ígérünk. De felszólítjuk arra is, hogy valóban létrejöhessen ebben a súlyos válságban a kérdés minél előbbi megoldása. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť