DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Teljesen korrekt volt az a megjegyzése Boross Péter képviselő úrnak, mely szerint az energiaszektor privatizációjának előkészítése 1993-ban kezdődött. Ez az előkészítés tartalmazta az energiapolitikával kapcsolatos országgyűlési határozatot, majd a későbbiekben a villamosenergia-törvény elfogadását, az ahhoz tartozó regulációs környezet megteremtését és az árszabályozással kapcsolatos irányelveket.
(15.30)
Ez természetesen jó néhány hónapot, évet vett igénybe, ennélfogva én úgy vélem, hogy az energiaszektor privatizációja kellőképpen gondosan elő volt készítve. Az a kormányhatározat, amely a zöld lámpát megadta az energiaszektor privatizációjához, mindezen előmunkálatok birtokában tette ezt, tehát semmiképpen nem lehet elsietettnek, elkapkodottnak tekinteni. Ez akkor következett be, amikor a szükséges előfeltételek rendelkezésre álltak.
Az első szakasz lezárása után, tehát a '95-ös privatizációs szakasz után a kormány természetesen áttekintette a folyamat tanulságait, és ezen tanulságok között számba vettük, és számba vesszük az emlegetett ÁSZ-jelentésben foglaltakat is. továbbá nem elhanyagolható módon a parlament gazdasági bizottságában lefolytatott vita eredményeit is.
Ebből következően 1996-ban apró, fokozatos lépéseket tettünk a szektor további privatizációja irányába, és az elmúlt hónapokban széles körű, szakmai érdekképviseleti szervezetekkel folytatott vitasorozat eredményeként került az MVM privatizációs stratégiája abba a helyzetbe, hogy már beszélhetünk arról, hogy kormány-előterjesztés készülhet, ennek az előterjesztését készítjük most elő. Egyébként csak megjegyzem, hogy a szakmai érdekképviseleti szervek részéről (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) az elfogadott, több alternatívát tartalmazó javaslatsor egyetértésre talált. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť