DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja közismert: a stratégiai iparágak eladása, külföldi kézre adása nemzetellenes bűntett, jóvátehetetlen a nemzet jövőjét tekintve. Akkor, amikor az úgynevezett privatizációs többletbevétel befolyt az államkasszába 1995 végén, és a Ház MSZP-s többsége elhatározta, hogy a belső államadósság csökkentésére fordítja a befolyt összegeket, felhívtuk a figyelmet arra - és később 1996 januárjában, februárjában országgyűlési határozati javaslatokat is benyújtottunk annak érdekében -, hogy ha már egyszer ez a jóvátehetetlen szörnyűség megtörtént, akkor az ország jövője szempontjából legalább valami haszna legyen annak a befolyt privatizációs többletbevételnek. Fordítsák lakásépítésre, útépítésre és olyan hosszú lejáratú hitelek nyújtására, amelyek a kis- és középvállalkozásokat - így többek között meghatározott százalékban a mezőgazdasági vállalkozásokat is - segítették volna!
Önök elutasították ezt a kisgazda-indítványt. Akkor a belső államadósság után fizetett kamat 540 milliárd forint volt; ennek az évnek a végén pedig a belső államadósság után fizetett kamat 840 milliárd lesz. Nem épültek lakások, nem épültek utak, csak koncesszióban, ami miatt viszont a demonstrációk folynak. Nem adtak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) sem hosszú lejáratú hiteleket, sem középlejáratú hiteleket. Megbénították az ország gazdaságát. Ezért önök (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) tartoznak felelősséget vállalni. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)
(15.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť