KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Isépy képviselő úr valóban fontos kérdést vetett fel. Én magam is rendkívüli módon elégedetlen voltam a gépkocsilopások alakulásával és mindazzal, amit például 1996-ban a rendőri vezetés addig tett ennek a felszámolását illetően. Pusztán '96-ban 30 százalékkal növekedett a gépkocsilopások száma. Persze meg kell jegyeznem, hogy '96-ban körülbelül a '91-es szintet közelítette meg, akkor - '92-ben - egy lényeges csökkenés következett be, azóta folyamatosan emelkedik.
Megerősítettük azok számát, akik közvetlenül foglalkoznak a gépkocsilopással; Budapesten átszervezéssel növeltük a közterületi szolgálatot; kiírtuk azt a bizonyos tendert, amely alapján a gépjármű-azonosító és -felismerő rendszer elbírálható és utána beszerezhető; folyik a nyilvántartások fejlesztése, az okmányvédelmi követelményeknek megfelelő forgalmi engedélyek kibocsátásának, a gépjármű-törzskönyv bevezetésének előkészítése; nemzetközi szerződéseket kötünk annak érdekében, hogy kapcsolódhassunk a nemzetközi gépjármű-körözési rendszerekhez, összekapcsoltuk a rendőrség nyilvántartásait a német, a holland és az olasz rendszerekkel, és ezen az úton is tovább kívánunk lépni. Törvény-előkészítésbe kezdtünk bűnmegelőzési céllal annak érdekében, hogy a körözési nyilvántartásokat a vállalkozók, illetve a magánszemélyek rendelkezésére bocsássuk akkor, amikor gépkocsit kívánnak beszerezni.
Egyébként tájékoztatom a tisztelt Házat - bár két hónap történéseiből lényeges következtetést még nem szabad levonni -, hogy január és február hónapban az előző év azonos időszakával összehasonlítva csökkent a gépjárműlopások száma. Ha már a márciusi intézkedésekre hivatkoztak a képviselő urak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amikor a rendőrségnek megfelelő erő áll a rendelkezésére, akkor lényeges módon csökken a gépjárműlopás száma - miközben tavaly Budapesten napi átlagban 40 gépkocsit loptak el (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.); vasárnap például 9 darabot. Garantálni tudom, hogy az előző évhez képest az idén kevesebb lesz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a gépkocsilopások száma. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť