SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. A Szabad Demokraták Szövetsége támogatta az energetikai privatizációt, méghozzá két okból: egyrészt azért, mert tudtuk, hogy a gazdasági rendszerváltás fő feltétele, alapfeltétele a privatizáció, és tudtuk, hogy a privatizáción belül a leglényegesebb kérdés a nagy közszolgáltatók, köztük az energetika privatizációja. Támogattuk a privatizációt azonban abból az okból is, mert tudtuk, hogy a magyar energetikai infrastruktúra leromlott állapota olyan tőkeinjekciót tesz szükségessé, olyan tőkeinjekciót feltételez, amely privatizáció nélkül elképzelhetetlen, hogy valahonnan is megszerezhető lenne.
Tehát támogattuk az energetikai privatizációt, s ezen alapvető elvünket nincs okunk megváltoztatni a történtek fényében sem. Igaz, hogy nem olyan energetikai privatizációra adtunk felhatalmazást a támogatásunkkal, mely a pénzügyi megfontolásokon kívül kizár minden más megfontolást, ahol a bevételi szempontok minden más elé türemkednek, és minden mást kizárnak, de támogattuk azt a privatizációt, amit az Országgyűlés a megfelelő törvényekben és a kormány a megfelelő határozataiban előírt és megszabott.
Mi tehát úgy gondoljuk, hogy a privatizációt - a levont tapasztalatok tükrében kiértékelve - óvatosan, de folytatni kell. Enélkül ugyanis, tisztelt képviselőtársaim, a félig már privatizált magyar energetika tulajdonképpen - már most jól látható - működészavarokkal lesz kénytelen megküzdeni. Köszönöm szépen figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť