BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Barátok, szakmabéliek hetek óta hívogatnak: derítsem ki, lehetséges-e, hogy egy helyettes államtitkár fél éven belül szerez diplomát egy egyetemen, és ugyanezzel a hévvel le is doktorálhat.
(15.10)
Sajnos, rendkívül nehéz volt a feladat, ugyanis a saját egyetememről van szó. Eddig annyit sikerült kideríteni, államtitkár úr, hogy az önnek megírt helyettes államtitkár - itt a nevét nem akarom említeni - 1994-ben került a minisztériumba mint osztályvezető. Főosztályvezető lett később, 1996 februárjában pedig helyettes államtitkárrá nevezték ki; elődjét - két nyugati nyelvet beszélő, kandidátusi fokozattal rendelkező helyettes államtitkárt - pedig elbocsátották.
Az iskolai végzettség helyettes államtitkár úrnak - pontosabban ennek a hiánya - ekkor jelentett először problémát. A hiány áthidalására 1996 márciusában beiratkozott a Kertészeti Egyetemre, majd ugyanez év júliusában államvizsgázott, és diplomát is szerzett... (Derültség a jobb oldalon.), tehát négy hónap alatt sikerült. 1996 augusztusában egy teljesen kész doktori értekezést nyújtott be az egyetemre. (Derültség a jobb oldalon.) Ennek alapján 1996 decemberében summa cum laude minősítéssel doktori címet szerzett. (Derültség a jobb oldalon. Közbeszólás ugyanonnan: Ki az az ember?) Bár az egyetemen vitát kavart, hogy a kiírásokkal ellentétben helyettes államtitkár úrnak nincs nyelvvizsgája, nem voltak publikációi, nem adta be időben doktori vázlatát, de végül is a doktori címet odaítélte a doktori tanács. Ez idő alatt természetesen irányította a minisztérium munkáját, ugyanis a teljes mezőgazdasági termelés hozzátartozik. Ő irányítja és felügyeli a minisztériumban ezt a részt.
Természetesen ezalatt készítették elő azokat a törvényeket, ami miatt az országot a gazdák most lezárták félig-meddig, ami miatt a kormány már többször jelentett be mea culpát, és elismerte, hogy hibásak a törvények, a parlament pedig épp a héten kezd foglalkozni ezen törvények kijavításával.
Normális esetben egyébként egy egyetemi végzettség elnyerése és egy doktori cím megvédése hét-nyolc évet vesz igénybe. Ez államtitkár úrnak munkája mellett fél év alatt sikerült.
Kérdezem ezért, államtitkár úr, hogyan tudja ilyen jól beosztani az ön minisztériumában egy helyettes államtitkár az idejét, és személy szerint önnek mi erről a véleménye. Várom válaszát. (Derültség, taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť