KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! A téma többször szerepelt a parlamentben. Hadd emlékeztessek arra, hogy 1995. november 30-áig kellett a parlament döntése alapján az érintett településeknek nyilatkozniuk arról, hogy beruházásarányosan kívánják-e szétosztani a gázközmű-privatizáció kapcsán nekik jutó részvénycsomagot, vagy ha ilyen nyilatkozatot nem tettek, a törvény előírása szerint azt lakosságarányosan kellett szétosztani.
Az érintett települések esetében a probléma az, hogy határidőre az érintett önkormányzatok többsége nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Ezért a kormány - végrehajtva a törvény előírásait - döntött a lakosságarányos szétosztás mellett. Most a problémát az jelenti, hogy a szétosztandó részvények mennyisége nem változik meg. Ha a kistelepülések többet kapnak - hozzáteszem, teljesen jogos egyébként az igényük, hiszen a befektetéseiket szeretnék csak, illetve annak arányában visszakapni a követelést -, akkor a nagyvárosoktól kell elvenni. Jelen esetben a nagyvárosok kaptak többet a kistelepülések rovására, még egyszer mondom: a törvény előírásainak megfelelően.
Ezért mondom én azt, hogy peren kívül egyezség csak úgy lehetséges, ha az önkormányzatok ebben a kérdésben képesek tárgyalóasztalhoz ülni és megtalálni a mindegyiküknek kedvező megoldást. A Belügyminisztérium erre kényszeríteni természetesen - vagy hála istennek - nem tudja őket. Ha azonban az önkormányzatok igénylik, akkor a Belügyminisztérium természetesen bármilyen segítséget megad nekik ahhoz, hogy ez a megállapodás létrejöhessen, annál is inkább, mert sajnos nem 93 millió forintról, hanem annál lényegesen nagyobb összeg újraosztásáról van szó.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť