DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Meglepett a válasz, két dolog miatt. A Pénzügyminisztérium elrendel egy vizsgálatot, magának határidőt szab, majd pedig azt mondja, hogy rövid volt a határidő, és pont a lényegi kérdéseket nem tudtam alaposan megvizsgálni.
Ami miatt azonban ezt a kérdést mégiscsak feltettem - és örültem volna, ha Medgyessy Péter miniszter úr vesz részt a mai ülésen -, az az, hogy tudvalévő, hogy jó, ha a pénzembereknek igen jó kapcsolataik vannak. A Bankár Kft. felügyelőbizottságában Medgyessy Péter miniszter úr 1994 májusától hat hónapon keresztül felügyelőbizottsági tag volt, akkor egyben egyébként a Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank első embere is volt. De a cégnyilvántartás adatai szerint tagja volt a felügyelőbizottságnak Tarafás Imre is 1994 decembere és 1996. június 10. között. A cégnyilvántartás szerint még akkor is, amikor a bankfelügyelet első embere volt.
Arra pedig már nem is merek gondolni, államtitkár úr, hogy talán ez a személyes kapcsolat is közrejátszhatott abban, hogy 1996 nyarán a bankfelügyelet elutasítja a Polgári Bank megvásárlására tett tisztes magyar ajánlatot.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť