DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, tegnap még úgy tettem fel a kérdést, hogy hajlandó-e miniszterelnök úr összehívni a mezőgazdasági kerekasztalt. Ma már azonban sokkal inkább úgy időszerű ezt a kérdést feltenni - hiszen ma reggel megkaptam a tájékoztatást arról, hogy Nagy Frigyes földművelésügyi miniszter úr a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre hív valamennyiünket március 13-ára, amikor is a nemzeti agrárprogram elemeit, illetőleg alapjait kívánja ismertetni, ezért most már úgy merül fel a kérdés -, hogy vajon ez a kerekasztal megfelel-e az eredeti elképzeléseknek, nem arról van-e inkább szó, hogy a fejbólintás jogát akarja biztosítani a résztvevőknek a miniszter úr, hiszen ő fejti ki az álláspontját, előre felkért nyilatkozók fognak nyilatkozni, holott a mezőgazdaságban felmerült problémákra a megoldást nem az ilyen tanácskozás adta volna, hanem egy olyan kerekasztal, ahol a felek kifejthették volna álláspontjukat, hogy milyen megoldást javasolnak, és abból alakult volna ki valami.
Én úgy gondolom, elég ha arra utalok, hogy eredetileg a Horn-kormány is ezt ígérte, kormányprogramjának 2. oldalán folyamatos párbeszédet hirdetett és a megegyezésre törekvést. De vajon hogy lehet párbeszédet folytatni úgy, hogy az egyik fél nem jelenik meg, hiszen a demonstrációra sem a miniszterelnök, sem a mezőgazdasági miniszter, sem a pénzügyminiszter nem ment el. Ezért azt hiszem, itt nem párbeszédre... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hanem pártbeszédre hívja, invitálja őket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť