DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azért két fontos szám nem hangzott el ebben a vitában. Az egyik az, hogy ez a kormány az ez évi költségvetésben a felsőoktatásra fordított pénzek tekintetében több mint 30 százalékkal - 34 százalékhoz közelien - emelte azt az összeget.., (Zaj az ellenzéki pártok soraiban. - Dr. Pusztai Erzsébet: Mihez képest? Mi volt a bázis?) ...amit a felsőoktatásra fordít.
A másik, hogy ebből a 34 százalékból kellene azt a 17 százalékos bruttó bérfejlesztést fedeznie a felsőoktatásnak, amely a közalkalmazotti törvényből eredő kötelezettségeket jelenti. Ha jól nézzük a számokat, akkor 17 százalékos - elnézést kérek - árrés keletkezik a dologi finanszírozásra, amelyről soha senki nem szól a vitákban, és a tényeket talán ez esetben jobb figyelembe venni.
A másik ilyen kérdés az, hogy nagyon súlyos és komoly vádak érték a kormányt itt a napirend előtti vitában, hogy politikai okokból mit szándékozik tenni. Ez a kormány személyzeti politikát nem úgy folytatott, mint az elődje.. (Zaj, felzúdulás az ellenzéki pártok soraiban. - Dr. Pusztai Erzsébet: Rosszabbat! Szégyenleteset!), itt politikai okokból nem kívánt és nem is kíván senkit eltávolítani, főleg akkor, amikor tudjuk azt, hogy egyes ágazatok olyan válságban vannak, amikor az ott lévő szakembereket nem üldözni kell, mint korábban (Zaj, közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban: Nem szégyelled magad?), hanem felemelni, segíteni tevékenységüket, és ehhez ez a kormány - mint ahogy a számokból is kiderül - megfelelő támogatást igyekezett nyújtani. (Dr. Csapody Miklós: Igazi demokrácia!)
A másik oldalon lehet, hogy előfordult ilyen az elmúlt ciklusban, tudunk ilyen esetekről, de nem hiszem, hogy mi ezzel a fegyverrel élni kívánunk. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť