CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Magam is egyetértek azzal, ami az 1. pont alatt Béki Gabriella és dr. Lukovics Éva képviselőtársam módosító indítványában megjelenik mint igény, hogy a preambulumban a gyermekjogi egyezményt - és szerintem az alkotmányt is - pontosan úgy nevezzük, ahogyan annak a neve szól. Utánanéztem annak, hogy a '91. évi LXIV. törvény, amely kihirdette a gyermekjogi egyezményt, miként használja a "gyermekjogi egyezmény" elnevezést. Természetesen azt találtam, hogy egy hosszabb címe van. Bármennyire is hosszabb, mégis az a pontosabb. Tekintettel arra, hogy ezt a módosító indítványt támogatta a kormány, ezért jelzem, hogy egy kapcsolódó módosító indítvánnyal a preambulumban képviselőtársaimmal együtt szeretnénk mind az alkotmány, mind az egyezmény esetében a pontos, az ezekről szóló törvények címében használt elnevezést használni itt is. Tehát ez úgy szólna: "A gyermek jogairól New Yorkban 1991. november 20-án elfogadott egyezmény." Ez a szabatos kifejezés. Az alkotmány pedig: a Magyar Köztársaság alkotmánya.
Azt kérem a benyújtó két képviselő asszonytól és képviselőtársaimtól is, hogy majd ezt a kapcsolódó módosító indítványt támogassák.
Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť