DR. SZABÓ IVÁN

Full text search

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Nem Pál László személyéről szeretnék vitatkozni, hanem Pokorni Zoltánnak volt egy olyan jelzése, amelyet Szekeres Imre frakcióvezető úr igen furcsa módon magyarázott félre.
Pokorni Zoltán elmondta, hogy a Fidesz kezdettől fogva a legszigorúbb összeférhetetlenségi törvény híve volt, amelyet magunk is osztunk; név szerinti szavazás volt, képviselőtársaim, ebben a Házban, hogy teljes körű tiltás legyen, ne csak úgy, hogy a magánszférát beengedjük lobbyzni, az állami szférát pedig kizárjuk. Ez az, ami miatt nem szavaztuk meg a törvényt, mert egy ilyen törvényt, amelyik valóban fölveti a tulajdonformák közötti lényeges különbségtételt, nem tartunk elfogadhatónak.
Másrészt annyit szeretnék az egész kérdéshez hozzátenni: való igaz, hogy a Szocialista Párt segítségével megszavazták ezt a törvényt, de a Szocialista Párt képviselői voltak, akik az Alkotmánybírósághoz fordultak, mert nem tartják alkotmányosnak ezt a kérdést, ezt is hozzátartozik az ügyhöz. (Dr. Orosz István: Alkotmányos joguk! Nem?) (Taps az MDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť