PALLAG LÁSZLÓ

Full text search

PALLAG LÁSZLÓ
PALLAG LÁSZLÓ (FKGP): Köszönöm. Lehetne folytatni a példákat, államtitkár úr. A magyar származású katonák megverése például, a híradásokban hallottunk róla.
A dunaszerdahelyi középiskolába is csak akkor veszik fel a magyar származású gyerekeket, ha nyilatkoznak a szülők arról, hogy elfogadják a szlovák államnyelvet oktatási nyelvként. Tehát lehetne tovább sorolni, de idő hiányában nem teszem.
Ha nincs szándék a szlovák fél részéről betartani az alapszerződésben foglaltakat, akkor a diplomácia eszköztára rendelkezik olyan lehetőségekkel, hogy a külügyi kormányzat fellépjen megfelelően, határozottan ezekben a kérdésekben. És minél később lép fel a külügyi kormányzat ezekben a kérdésekben, annál nehezebb helyzetbe kerül az ott élő magyar kisebbség. Mindaddig, amíg az alapvető emberi és szabadságjogokat nem biztosítják Szlovákiában az ott élő magyar kisebbségnek, addig emlékeztetni fogjuk a külügyi kormányzatot kötelezettségére. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť