HIDASI REZSŐ

Full text search

HIDASI REZSŐ
HIDASI REZSŐ (MSZP): Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném megerősíteni azt a véleményt, amelyet Gombos képviselőtársam is mondott, hogy kisgazda képviselőtársaimnál valószínűleg valami félreértés lehet, mert amit ők a törvényből kiolvastak, az nem szerepel benne. Ez egy speciális hitelintézetről szól. Ez a törvénytervezet nem a mezőgazdaság finanszírozásáról szól. Egyetértünk abban, hogy több pénz, több támogatás kellene a mezőgazdaságnak, az agrárszférának és a gazdaságnak, de ez a törvény nem erről szól. Ez az első megjegyzésem a törvény kapcsán.
A másik dolog, ami alkotmányossági szempontot vetett fel: szeretném a figyelmükbe ajánlani a hitelintézeti törvény és a devizatörvény idevonatkozó passzusait, amelyek egyértelműen kimondják ezeket a dolgokat, tehát nem alkotmányellenes dolgokról van szó.
A harmadik megjegyzésem az ellenzéki felvetésekkel kapcsolatban, amelyek a külföldiek földhöz jutási lehetőségét érzékelték ebben a törvénytervezetben: ez a törvénytervezet nem szól erről. A kormánynak sem szándéka ez, tehát ez a törvénytervezet egyáltalán nem szól erről a dologról. Nem tudunk arról, hogy akár a földtörvény vagy bármilyen törvény módosításáról lenne szó. Azt szeretném kérni képviselőtársaimtól, hogy ne magyarázzanak olyat ebbe a törvénytervezetbe, ami nem erről szól. Úgy gondolom, hogy valószínűleg elsősorban politikai és nem szakmai kérdésként jelentkezik az, amit különösen Kávássy képviselőtársam fogalmazott meg.
Nem tartom szerencsés dolognak egyfajta hangulatkeltését a mezőgazdasági szektorban dolgozóknak és élőknek. (Sic!) Ez a törvénytervezet nem szól erről, és a kormánynak nem is ez a szándéka. Úgy gondolom - a korábbi beszédeimben is utaltam már rá -, hogy itt a lehető legnagyobb biztonság, a hosszú távú forrásgyűjtés és a hitelnyújtás a fő szempont, és kérem, hogy ezt értsék meg és támogassák, hisz az előbbi vezérszónoklatoknál a Kisgazdapárt is támogatta ezt a törvénytervezetet. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť