DR. MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ
DR. MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én mindössze azért kértem szót, mert jelezték nekem itt időközben, hogy a hosszabbra nyúlt beszédem végén félreérthető volt egy megjegyzésem. Mintha olyasmit mondtam volna állítólag, hogy a kisebbségek helyzete jobb, mint ahogy a beszámoló megjeleníti. Természetesen, ha így volt érthető az, amit mondtam, akkor az csak nyelvbotlás lehetett.
Amire én céloztam, tisztelt Ház, az az, hogy a beszámoló irányvonalán és az alapvető vonásain nem változtató néhány pontatlanság miatt magát a beszámoló egészét elvetni álláspontom szerint nem lenne üdvös, hiszen a jelentés egésze többet érdemel ennél. Itt kapcsolódnék ahhoz, amit Kelemen András képviselőtársam mondott: én magam is kívánatosnak tartanám, hogy néhány megjegyzéssel kapcsolatosan a miniszter úr a záróbeszédében tegyen néhány észrevételt.
(19.40)
Például arra vonatkozóan, hogy a mai állapotok és az elhangzottak szerint hol tartaná esetlegesen korrigálandónak magát a jelentést, mert ilyen módon valóban jobb lelkiismerettel fogadná el az ember. Teljesen nyilvánvaló például, hogy az olyan megjegyzést, mint "az ukrán identitású keleti szlávok" kérdése, senki komolyan nem gondolja, biztos vagyok abban, hogy a kormány sem és közülünk sem senki. Tehát ha ez így van, akkor ki kellene jelenteni, és akkor, úgy gondolom, az ilyesfajta észrevételek kezelhetőek lennének, hiszen - újfent hangsúlyozom - a beszámoló azért furcsa műfaj, mert nem lehet módosító indítványt beadni hozzá, ilyen dolgok egy módosító indítvánnyal például, azt hiszem, ellenszavazat nélkül kezelhetők lennének.
Én tehát azt szeretném kérni az igazságügy-miniszter úrtól, hogy záróbeszédében reagáljon ezekre a pontatlanságokra, így könnyebbé fogja tenni képviselőtársaim helyzetét. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť