DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): (Még mindig hangosítás nélkül mondja.) Talán nem kellene már előre kikapcsoltatni! (Közbeszólás a kormánypárti sorokból: Biztos, ami biztos! - Derültség. - A képviselő elé egy kézi mikrofont helyeznek.) Köszönöm, elnök úr, köszönöm képviselőtársaim figyelmét. A mai napon két ízben is kértem személyes érintettség címén felszólalási lehetőséget. Nem ezekről, hanem az ezekkel kapcsolatos tényekről kívánok szólni - bár azért, hogy érthető legyen az ügyrendi indítványom, amelyet a Házszabály 52. §-a értelmében kívánok előterjeszteni: az elnök úrnak egyszerűen nincs arra joga, hogy ha engem ebben a Házban a legdurvább becsületsértő kifejezésekkel illetnek, hogy ne adjon személyes érintettség címén szót, vagy hogy legalább ne utasítsa rendre azt, aki ilyen hangnemet mer használni a Házban! (Derültség a kormánypártok soraiban.) És arra különösen nincs lehetősége a Házszabály 19. §-a értelmében, hogy ráadásul engem rójon meg azért, és utasítson rendre, mert én tiltakozom ez ellen a minősíthetetlen hangnem ellen. (Folyamatos zaj.)
Ugyanakkor ami a dolog érdemi részét illeti, elnök úr figyelmen kívül hagyta azt a tényt is, hogy nyilvánvaló valótlanságokat állítottak a személyemmel kapcsolatban, amelyek nagyon egyszerűen megcáfolhatók, ha az elnök úr a szavazási listát most rögtön felkéri - itt van nálam egyébként, én közben megkértem -, tudniillik a kárpótlási törvénnyel kapcsolatban Pető Iván úr azzal a nyilvánvaló valótlansággal vádolt engem, mintha én is megszavaztam volna ezt a törvényt. (Folyamatos zaj a kormánypártok soraiban.) Ugyanakkor itt van a szavazási lista, amelyből egyértelműen megállapítható, hogy ez hazugság, nem igaz, hogy én megszavaztam, sőt, egész lényemmel tiltakoztam ez ellen a törvény ellen, én szólaltam fel a legtöbbször ellene. Ellenben éppen Pető Ivánnak volt, úgy látszik, súlyos diaréja, hogy ki kellett szaladnia a teremből, és nem szavazott a szóban forgó alkalommal.
Az is valótlan, miszerint a Kisgazdapártból mások megszavazták volna. Föl tudnám sorolni azok neveit…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť