DR. RASKÓ GYÖRGY

Full text search

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Képviselőtársaim! Torgyán József napirend előtti felszólalásához szeretnék hozzászólni, illetve egy momentumhoz, amikor említette ezt a bizonyos közteherviselést, a táppénzt - hogy magyar parasztember nemigen megy el táppénzre. Azt hiszem, ezzel rávilágított arra a valós problémára, amely mindenképpen létezik a mintegy 300 ezer kényszervállalkozó, mezőgazdasági őstermelő vagy kistermelő esetében és családjára vonatkoztatva is; ami - véleményünk szerint - egyben azt is jelenti, hogy azok a kormánypárti kijelentések, hogy nem akarnak a közteherviselésben részt venni a mezőgazdasági termelők, abszolút nem igaz.
(16.10)
Úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik megpróbálnak kényszervállalkozóként saját lábukon megállni, és nem mennek munkanélküli-segélyért, nem mennek táppénzért, és nem vesznek igénybe olyan szolgáltatásokat, amelyek általában tanya közelében nincsenek is, azt hiszem, hogy ez a tevékenységük egyrészt árutermelés, másrészt pedig mindenképpen része a közteherviselésnek azáltal is, hogy számos szolgáltatást, ami egyébként állampolgári jogon járna, nem vesznek igénybe. Ezért javasolta a Magyar Demokrata Néppárt is, hogy a Munkaerő-piaci Alapból az ilyen kényszervállalkozók számára egy átmeneti időre, a járulékfizetés terheit enyhítve vállaljon át az alap néhány milliárd forint erejéig fizetést egy meghatározott ideig, addig, amíg közülük néhányan meg nem erősödnek, árutermelő, önálló vállalkozásokká nem válnak.
Többek között ez az egyik jogos követelés, ami a mezőgazdasági termelők, tüntetők részéről elhangzik. Nem hiszem, hogy össze kellene mosni azokkal, akik politikai célokra használják ezt föl. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Igenis, nagy részüknek ez a követelése egyértelműen jogos, társadalmilag elfogadható és méltányos. (Taps az MDF és az MDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť