DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szalay Gábor képviselőtársam nehezményezte, hogy G. Nagyné Maczó Ágnes alelnök asszony rosszul aposztrofálta Rákosi Mátyás korábbi nevét. Ugyanakkor ő két alkalommal is megsértette a Kisgazdapártot azzal, hogy a közel százéves Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Pártot először Független Kisgazda- és Földmunkáspártnak nevezte, utána pedig Független Polgári és Földmunkáspártnak. Tehát egyetlenegy alkalommal sem mondta el helyesen a Kisgazdapárt nevét, de azért, mert G. Nagyné Maczó Ágnes megsértette Rákosi Mátyást, követelte, hogy mi hívjuk vissza. (Közbekiáltások a kormánypártok soraiból: Pfuj!)
(16.40)
Legyen szabad világosan kifejezésre juttatnom: Rákosi Mátyás az egész magyar népet nem egyszer, nem kétszer, hanem egész politikai működésével megsértette. Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy ő volt az a magyar vezető, aki meg merte csinálni, hogy egy félmilliós paraszttüntetés alkalmával a Himnusz eljátszásakor ülve maradt, kalapban a fején és cigarettázva! Úgy gondolom, ez a Rákosi Mátyás többet tett a magyar nemzet megsemmisítéséért, mint bárki; ő annak a Sztálinnak volt a kiszolgálója, aki az egész magyar népre azt állította, hogy csak vagonkérdés a magyar nép. (Általános zaj, közbeszólások.)
A Szabad Demokraták Szövetsége már a parlamenti ciklus kezdetén nem akart hozzájárulni az alelnök asszony alelnökké választásához... (Általános zaj, felzúdulás, közbeszólások: Miről beszélsz? - Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) Befejezem, elnök úr! Úgy gondolom, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének G. Nagyné Maczó Ágnes-fóbiáját a Kisgazdapárt nem teljesíti. (Sic!) (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť