GELLÉRT KIS GÁBOR

Full text search

GELLÉRT KIS GÁBOR
GELLÉRT KIS GÁBOR, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amiről most szó van, annak itt az elmúlt percekben tanúja lehetett ország és világ. Szalay Gábor képviselőtársam egy jelenségről beszélt, erről a jelenségről Torgyán képviselő úrnak egy szava nem volt. Szeretném akkor közölni a jobb megérthetőség kedvéért - és hozzáteszem, hogy bizottságunk két tagja: Donáth László és Tóth Pál bizottsági állásfoglalást dolgozott ki, ezt a héten megvitatja a bizottságunk és remélem, el is fogadja - ugyanezen kérdéssel, ugyanezzel a jelenséggel kapcsolatban.
Senki nem vonta itt kétségbe Rákosi Mátyás történeti bűneit, de az, hogy az Országgyűlés alelnöke ebben a Házban a történeti bűnösséget kapcsolatba hozta Rákosi Mátyás zsidó származásával, egyértelműen és tagadhatatlanul politikai antiszemitizmus. (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban: Így van! - Taps.) Ez a lényege az ügynek, és ez az, amire a frakcióvezető úr nem válaszolt. Úgy gondolom, hogy demokratikus parlamentben, bárhol a világon ez tűrhetetlen, nemhogy az alelnökségről kellene lemondania vagy visszahívnia a frakciójának, hanem ebben a Házban nem volna helye az alelnök asszonynak! (Nagy taps a kormánypártok soraiban. - István József: Tűrhetetlen az a hazug csúsztatás, amit elmondtál!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť