DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Van a kormánynak megalapozott terve. Szeretném arról is tájékoztatni önt, hogy tegnap a közigazgatási államtitkári értekezlet - amelyen részt vett a Legfelsőbb Bíróság és a Legfőbb Ügyészség, akik szakmailag talán a legnagyobb illetékességgel rendelkeznek ezen a területen - tárgyalta azokat törvényjavaslatokat, amelyek részét képezik ennek az igazságügyi reformcsomagnak.
A szakmai egyetértést, amit ön hiányol, és ami természetesen soha nem lehet teljes ilyen volumenű kérdéseknél, de azt az szakmai minimumot, az a szakmai konszenzust, amely a legfontosabb kérdésekhez szükséges, kormány bírja. Hiszen a koncepció elfogadásánál is részt vettek a kormány ülésén mindazok, akik szakmai oldalon érdekeltek a koncepció megvalósításában; az előterjesztést, a javaslatot, a koncepciót támogatták.
Ami pedig az ön kérdésének második felére vonatkozik, képviselő úr: a közvéleményt addig természetesen nem lehet tájékoztatni a regionális bíróságok székhelyéről, amíg ez a döntés nem született meg. Ezt a döntést alaposan elő kell készíteni. Ez az előkészítő munka most már több hónap óta tart, és ennek keretében nagyon sok szempontot kell figyelembe venni: a földrajzi megközelíthetőséget, az ott működő bíróságok állapotát, az ügyek feltételezett számát, és nyilvánvalóan figyelembe kell venni bizonyos jogi tradíciókat is, amelyek Magyarországon a regionális szintű bíróságokat a korábbiakban jellemezték.
Ezek a munkák, képviselő úr, befejezés előtt állnak, és néhány héten belül, nagyon rövid határidőn belül a közvélemény is, az érintettek is és ön is tájékoztatást kaphat arról - de holnap valószínűleg még az albizottság ülésén is -, hogy hol lesznek Magyarországon a regionális bíróságok. Kérem, fogadja el válaszomat. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť