DR. GYURICZA BÉLA

Full text search

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Talán a kérdés feltétele olyanná válhatott már az elmúlt időszakban, közel két és fél év alatt itt a parlamentben, hogy számos alkalommal - interpellációban, azonnali kérdésben és más módon is - megpróbáltunk erre választ kapni. Tettem - és teszem - ezt, miniszterelnök úr, annál inkább, mert a múlt év őszén az ön aláírásával érkezett egy válaszlevél - ugyancsak a két koalíciós partner frakcióvezetője írta alá -, amelyben részben az ön által oly gyakran emlegetett konstruktív javaslatot hiányolva az ellenzék részéről, a Fidesz részéről próbáltunk javaslatot tenni, hogy egy hétpárti konszenzussal kezdődjön meg végre a nemzet biztonsága szempontjából oly fontos nemzetvédelmi stratégia kimunkálása hosszú távra. Hiszen olyan követelmények vannak, amelyek a délszláv válság miatt a nemzet biztonsága szempontjából elkerülhetetlenek, és előttünk áll az euro-atlanti integrációhoz való csatlakozás konkrét tárgyalási időszaka.
Ön személy szerint és a két koalíciós partner írásban azt ígérte, hogy 1996 végéig a honvédelmi bizottságon belül a parlament elé kerül az anyag. Ez sajnos nem történt meg. A honvédelmi bizottság 1996 őszén S.O.S. jelzéssel küldött önnek és a nemzetbiztonsági kabinet tagjainak egy levelet, amelyben ugyanezt kérte. Decemberben törvényjavaslatot nyújtottam be, amelyet leszavaztak, még a parlament elé sem került; most pedig itt van egy aránylag alibi határozati javaslat, amelyet a parlament ma fog megszavazni - és azt hiszem, ezzel a téma le is zárul.
(14.30)
Kérdezem tehát, tisztelt miniszterelnök úr: a honvédelem ön által és a koalíciós frakcióvezetők által ígért reformkoncepciója mikor kerül végre a magyar parlament elé? Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť