DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Panaszbizottsággal kapcsolatos napirend előtti hozzászólás nyomán jutott eszembe a minap egy történet, illetve egy velem megesett történet, amikor hazai médiavilágunknak ebben a meglehetősen színes akváriumában az egyik médiacápa azzal fordult hozzám, hogy "Hallom, bírálod a Panaszbizottságot, hallom, bírálod a médiatörvényt, miközben annak betartását sürgeted."
Nos, tisztelt Országgyűlés, azt hiszem, ha a Panaszbizottság működésével kapcsolatban bizonyos jelenségeket szóvá teszünk, ez nem feltétlenül támadó bírálat, másrészt, ha a médiatörvénynek vannak hiányosságai, azok közül egy egészen bizonyos: az a vonulat, ami miatt a Panaszbizottságot - és itt is egyetértek Isépy Tamás képviselőtársammal - mindenképpen működtetni kell, működtetni szükséges. A Magyar Demokrata Fórum véleménye szerint ugyanis a közszolgálatiság a tárgyilagos tájékoztatással egyenlő, ami pedig előfeltétele a kiegyensúlyozott tájékoztatásnak.
A Panaszbizottság működését tehát nem attól függően kell megítélni, hogy annak a nyilvánosságban milyen a visszhangja, milyen bizonyos ügyekben foglal állást vagy utasít vissza esetleg dolgokat, hanem a Panaszbizottságot a szerves léte miatt kell pozitívan megítélni, szükségesnek kell tekinteni, és a médiatörvény betartása során folyamatosan számon kell tartani, ugyanis a Panaszbizottság a nyilvánossági fórumok egyike.
Éppen ezért - egyetértőleg az előbb elhangzott napirend előtti hozzászólással - a Magyar Demokrata Fórum kiáll és a jövőben fokozottabban, határozottabban sürgeti a nyilvánosság összes formájának alkalmazását vagy ezen formák körének szélesítését, ilyen módon a Panaszbizottsággal kapcsolatos megkeresések fontosságának hangsúlyozását a visszajelzésekkel együtt.
Tehát a Magyar Demokrata Fórum (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) a jövőben is támogatja a Panaszbizottság jelentőségének elismerését.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť