DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Mai napon fölvetődött miniszterelnök úr napirend előtti hozzászólásában a bizalomvesztés kérdése, ami nagyon összefügg azzal, amit Szabó Iván képviselőtársam is említett, hogy a kormányzati többség valóban felelősséggel viseltetik-e az ország ügye iránt, és az ellenzéki indítványokat azok tartalma szerint bírálja-e el vagy pedig a politikai pártállása szerint ítéli meg azokat.
Határozott véleményem, hogy a Postabank ügyében sem következett volna be olyan pánik, hogyha a kormányzati többség valóban felelősségteljesen viselkedett volna akkor, amikor a Magyar Demokrata Fórum kitartó szívóssággal próbálta elérni, hogy az Agrobank-ügy kapcsán vonják felelősségre azokat a fiókvezetőket, akik visszaéltek a betétesek bizalmával, nyitva tartottak zárásidőn túl, és több száz millió forintot fizettek ki ismerősöknek, rokonoknak, barátoknak. Ebben a Házban személy szerint én interpelláltam, és kértem, hogy büntessék meg a felelősöket, mert így lehet a magyar bankélet jó hírnevét visszaszerezni, és így lehet elejét venni a további hitelvesztésnek. Nagyon sajnáltuk, hogy a kormányzó pártok leszavazták ezt az indítványt, elfogadták az államtitkári, egyébként elfogadhatatlan választ, hogy a felelősöket nem lehet megtalálni, s a felelősöket nem lehet megbüntetni.
Ez az Agrobank-ügy volt az előszele annak, hogy a magyar bankéletben olyan fiókvezetők vannak, akik nem a betétesek pénzével törődnek, hanem az ismerősök pénzével. Ezt a felelősséget a kormánypártok képviselői nem háríthatják el maguktól. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť