DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a kérdés eldönthető azzal, hogy a médiatörvény meghozatalának az indokait vesszük elő akkor, amikor a kérdésben állást kívánunk foglalni. Nem vitás márpedig az a tény, hogy a törvényalkotó szeme előtt az a cél lebegett, hogy végre a pártatlan tájékoztatást segítse elő, és a kirekesztést kirekessze a média világából.
Ennek a szempontrendszernek az érdekében állította fel a Panaszbizottságot, és a Panaszbizottságnak ezeket a szempontokat kellene érvényre juttatnia. Így tehát egyértelműen minden olyan eset a médiatörvény megsértésének minősül, amikor bármilyen indíttatásból is, de a valóságos tájékoztatástól eltérő tájékoztatás hangzik el a közszolgálati rádióban vagy televízióban, és ilyen esetben a Panaszbizottságnak minden esetben helyt kellene adnia a beterjesztett panasznak, mint ahogy akkor is, amikor valamelyik politikai pártot vagy az ügyben elhangzó fontos nyilatkozatot célzatosan kirekesztik a hírszolgálatból.
A Független Kisgazdapárt sajnálatosnak tartja, hogy a Panaszbizottság alig-alig működik, illetőleg hosszú ideig egyáltalán nem működött. (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.) Most bizonyos értelemben túljutott ezen a holtponton, de a működését a mai napig nem tartja kielégítőnek, és a törvény céljaihoz viszonyítottan pedig egyenesen elégtelennek minősíti azt. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť