DR. GÁSPÁR MIKLÓS

Full text search

DR. GÁSPÁR MIKLÓS
DR. GÁSPÁR MIKLÓS (KDNP): Sajnos, belügyminiszter úr nem tudta eloszlatni az aggályaimat. Belügyminiszter úr 1995-ben, a Repülőtéri Biztonsági Szolgálat fennállásának 5. évfordulóján a legnagyobb elismeréssel szólt és felsőfokon nyilatkozott a biztonsági szolgálat tevékenységéről. Tehát nem világos, hogy akkor most az új főkapitány kinevezését követően miért kellett ezt a biztonsági szolgálatot tulajdonképpen lefokozni azzal, hogy az ORFK állományából látszólag - hangsúlyozom: látszólag - a BRFK állományába helyezték, az erre vonatkozó kormányrendelet elkészült. Azért mondom, hogy az áthelyezés látszólagos, mert a feladatot ténylegesen továbbra is a repülőtéren kell ellátni. Tehát ez az egész létszámcsökkentés játék számokkal; úgy tűnik, hogy játék a számokkal.
A lényeg az, hogy a nemzetközi repülésügyi hatóság szigorúan ellenőrzi a repterek biztonsági előírásainak betartását, súlyos következményekkel járhat, ha sérül a repülőtér biztonsága, a nemzetközi szervezet lepontozhatja, leminősíti a ferihegyi repülőtér biztonságát. Ez olyan következményekkel járhat, (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) hogy nemzetközi járatok esetleg nem Budapesten szállnak le, hanem Prágában vagy Ljubljanában és a magyar utasok onnan jöhetnek majd haza autóbusszal. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť