KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Dicséretes dolog, hogy ön ezt az anyagot végigolvasta, s engedje meg, hogy segítsek önnek eligazodni benne. (Derültség a bal oldalon.)
Ami a kérdés első részét illeti: valóban majdnem 200 fős létszámleépítés történt az Országos Rendőr-főkapitányságon, erről korábban több alkalommal a nyilvánosság előtt is számot adtam, illetve a parlament előtt is szerepelt. Ennek a létszámnak a felhasználása a vidéki kapitányságok, főkapitányságok megerősítését szolgálja.
(13.40)
Például Pest megye 100 fős státuszos létszámfejlesztést kap, és azok a megyék is, ahol a bűnözés magasnak tekinthető - például Szabolcs-Szatmár megye - mintegy 30 fős státusznövelést kap ebből a létszámból.
Az egy másik kérdés, hogy az átszervezés valóban érinti a repülőtéri biztonsági felügyeletet is, mert egész egyszerűen nem indokolt, hogy az ORFK-n ilyen konkrét feladattal rendelkező szervezetek legyenek. Ezért került áthelyezésre a Budapesti Rendőr-főkapitányságra a szervezet, ugyanakkor azonban természetes módon az egész egység tevékenységét ez a fajta átszervezés nem érinti. Szó sincs arról, hogy a repülőtér biztonságát bármilyen módon bárki veszélyeztetni akarná, és például az ott foglalkoztatott létszámot más feladatok ellátására átirányítani. Bár hozzáteszem rögtön, hogy egyébként a korábbi időszakban is időnként ellátott a repülőtér környezetében ilyen jellegű feladatokat az RBF.
Feladata tehát változatlan maradt, és egyébként az egység munkájának is köszönhetően a budapesti ferihegyi repülőtér Európa egyik legbiztonságosabb repülőterének tekinthető. Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť