DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Tudtam, hogy ez a probléma még vissza fog köszönni, csak azt nem tudtam, hogy amikor én ezt a választ önnek adtam ezelőtt két héttel, akkor a döntés az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumban lényegében már megszületett a mi közreműködő szakembereink segítségével. Sajnálatos, hogy az adminisztrációnak nem volt formális lehetősége arra, hogy ezt hozzám eljuttassa. Ugyanis mi 14 óra 15 perckor beszélgettünk itt a parlamentben egymással, míg a döntést az illetékes szakemberek már fél 1-kor meghozták, csak hozzám felejtették el eljuttatni. A felelősségrevonás természetesen meg fog történni. Ezért nem tudtam elmondani önnek, hogy igen, ez a rendelkezés valóban 1999. január 1-jén fog majd hatályba lépni azzal a megszorítással, hogy ezeket a vágóhelyiségeket, illetve feldolgozóépületeket, amelyekben az elsődleges termelési tevékenység az őstermelőknél folytatható, állatorvosi, illetve szakhatósági bevizsgálás alapján fogják majd bejegyezni. Az árusítóhelyek élelmiszer-higiénés feltételrendszerének a kialakítása nyilvánvalóan a Piacfelügyelettel közösen az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium rendeletében lesz szabályozva, amelyhez mi véleményezési jogkörrel kapcsolódunk.
Amit a képviselő úr ezelőtt két héttel felvetett, nevezetesen, hogy időt kell biztosítani: így van, valóban ez a cél, valamint kihasználni a lehetőségeket, hogy az értékesítés, a forgalmazás, a feldolgozás minél egyszerűbb, minél kevésbé bürokratikus úton történjen, és ne csorbuljon az az elsődleges igény és szándék, hogy ezen forgalmazás nem veszélyeztetheti sem a humán, sem az állategészségügyet, és nyilvánvalóan nem jelenthet hátrányt a magyar mezőgazdasági agrárkivitelnek sem.
Köszönöm ez irányú figyelemfelhívását, és köszönöm azt az együttműködő segítségét, amelyet a rendelet megalkotása, illetve a törvényhozás kapcsán is tanúsított. Azt hiszem, mi fogunk még közösen azon munkálkodni, hogy amikor ez hatályba lép, akkor egy olyan rendszerben működjön, hogy az mindenki megelégedését szolgálja.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť