DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Full text search

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen. Biztos voltam benne, hogy miniszterelnök úr most is - mint általában mindig - részvéttel nyilatkozik a Magyarországon található szegényekről.
Azt gondolom azonban, hogy az ön részvéte, szavai és a kormány cselekedetei, tettei között körülbelül akkora a távolság, mint mondjuk Sopron és Szatmárcseke között - hogy ne Makót és Jeruzsálemet mondjak. Önök a stabilizáció címén végrehajtott reformokkal vagy félreformokkal pontosan azt az ön által - és általam is - nagyon fontosnak tartott társadalmi szolidaritást mondják föl folyamatosan; mert én elfogadom, hogy a társadalom közös ügye az, hogy a szegényeken segítsünk.
A szegénység legfontosabb mutatója azonban például a munkanélküliség. Azt gondolom, hogy ezen a területen semmi nem változott. A szociális, anyasági támogatásoknál nagyon szép '97-ről vagy '98-ról beszélni, hogy majd miket fogunk bevezetni, de az elmúlt két évben radikálisan csökkentek a gyermekeket és családokat segítő anyasági támogatások. Ezen túl pedig a szegényebb réteghez tartozó gyermekek részére (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) egyre elérhetetlenebb az oktatás és lassan az egészségügyi ellátás is. Köszönöm szépen. (Taps a KDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť