DR. KRISTÓF ISTVÁN

Full text search

DR. KRISTÓF ISTVÁN
DR. KRISTÓF ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretnék vitatkozni Bánk Attila képviselőtársammal arról, amit az előbb elmondott, és szeretném cáfolni azt az állítását, mely szerint a szakma, illetve a megyei bíróságok és a megyei bíróság büntetőkollégiumai általában elleneznék az új büntetőeljárási törvényt.
Ismertette képviselőtársam, hogy mely megyei bíróságoktól érkeztek be észrevételek a törvényjavaslathoz, és ezek között említette a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot is. Hadd idézzek ebből az iratból, amely az alkotmányügyi bizottsághoz érkezett be, és képviselőtársamnak is rendelkezésére áll. A bevezető része így kezdődik: "A törvényjavaslat általunk korábban ismert három változatához képest jelentősen javult, ezért azt általánosságban támogatjuk.". Tehát támogatják - ez a magyar nyelv általánosan használt szabályai szerint nem tiltakozást és ellenállást, hanem támogatást jelent.
"A megtett erőfeszítések után nem tűnik célszerűnek a jelenlegi Be. novellával történő megváltoztatása." Tehát nem igaz az, amit képviselőtársam említett, hogy valamennyi megyei bíróság a novella mellett foglalt állást.
"Arra azonban már most felhívjuk a figyelmet, hogy az új Be. hatályba léptetését a felkészülés és egyebek érdekében javasoljuk kitolni 2001. január 1. napjára legalább." Tehát a szakma művelői, akik ezt a törvényt alkalmazni fogják, nem azt mondják, amit képviselőtársam mond, hanem azt, hogy alkalmas, azt mondják, hogy inkább ez a törvény, mint egy novella. A hatályba léptetés időpontjában van véleményeltérés, de ez a véleményeltérés nem olyan nagy, hiszen az általános vitában már több alkalommal felvetődött az, hogy a kormány is és a kormánypártok is készek mérlegelni a hatálybalépés időpontjának esetleges megváltoztatását.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť