DR. KRISTÓF ISTVÁN

Full text search

DR. KRISTÓF ISTVÁN
DR. KRISTÓF ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Nem kértem volna kétperces hozzászólásra lehetőséget az előbb, ha képviselőtársam nem azt állította és mondta volna, hogy a szakma egyértelműen és egyöntetűen elutasítja ezt a javaslatot. Ön ezt említette, én ezt próbáltam cáfolni ezzel az észrevétellel, és ebben az állításomban az sem ingat meg, hogy utána valóban százegynéhány ponton a megyei bíróság észrevételeket tesz a törvényjavaslattal kapcsolatban. Ez számomra egyet jelent: a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Büntetőkollégiuma komolyan vette azt a felkérést, amely felé érkezett, és egy több mint hatszáz szakaszból álló büntetőeljárási törvényt - amely jelentőségét egymásnak nem kell magyarázzuk, hiszen jogászok vagyunk - a szakmai ismeret legmagasabb szintjén próbálta értelmezni, és a maga módján próbálta a szükséges korrekciókat rajta véghezvinni. Ez azonban semmit nem változtat azon, hogy az az általános megállapítás, amit említettem, teljes mértékben igaz.
(19.00)
Az, hogy a kormánypártok a hatálybalépés megváltoztatására mutatnak-e affinitást vagy sem, az, hogy milyen ütemben és hogyan, ezen nyilván lehet még vitatkozni, lehet egyeztetni. De szeretném önt emlékeztetni - és emlékezetem szerint ön ott volt az alkotmányügyi bizottság ülésén -, hogy amikor a legfőbb ügyésszel és a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesével vitattuk meg ezt a törvényjavaslatot, akkor is elhangzottak ezek az észrevételek a hatályba léptetés tekintetében, és a kormány akkor jelen lévő képviselője legjobb emlékezetem szerint azt mondta, hogy erről a témáról lehet szó. Hogy mikor lépjen hatályba - szakaszosan vagy egy időpontban -, arról is lehet szó, mert nekem személyes meggyőződésem, hogy van olyan része a törvénynek, amelyet azonnal hatályba kell léptetni, amint lehet - tanúvédelem, anonim tanú és egyéb kérdések -, hiszen ezzel a bűnüldözés (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) hatékonyságát tudjuk előrevinni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť