DR. SZIGETHY ISTVÁN

Full text search

DR. SZIGETHY ISTVÁN
DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A sporttörvény egyetlen rendelkezésének módosítását indítványoztuk Nádori László és Veér Miklós képviselőtársaimmal együtt. Ez a módosítás azonban a magyar sakksport és a Magyar Sakkszövetség jövője szempontjából sorsdöntően fontos.
Röviden arról van szó: ahhoz, hogy egy sportszövetség sportági szakszövetséggé alakulhasson, a sporttörvény hatályos szövege feltételül tűzte, hogy vagy az AGFIS nevű nemzetközi szervezetnek, vagy pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágak egyikének körébe tartozzék a sportág. Mivel a sakk egyik körbe sem tartozik, ezért nem kaphatta meg azt az elismerést, mint a többi hasonló, nagy múltú magyar sportszövetség. Ezért terjesztettük elő a módosító indítványunkat, hogy ezt az ellentmondást megszüntethessük, ugyanis ez a megkülönböztetés, hátrányos megkülönböztetés veszélyezteti a magyar sakksport jövőjét.
Az a kérésünk, hogy az Országgyűlés ezt támogassa. Az oktatási bizottság majdnem egyhangúlag, egy tartózkodással támogatta a javaslatunkat. A vitában elhangzott Nádori László képviselőtársunk felszólalása még, aki sok tekintetben a sport egészének szempontjából is támogatta az előterjesztésünket. Az a kérésünk éppen ezért, hogy az Országgyűlés is ezt a módosító javaslatunkat, önálló törvényjavaslatunkat fogadja el, és ezzel a sakksportnak ezt a negatív megkülönböztetését szüntesse meg.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps. - Folyamatos zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť