MIAKICH GÁBOR

Full text search

MIAKICH GÁBOR
MIAKICH GÁBOR, az önkormányzati és rendészeti bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az önkormányzati és rendészeti bizottság február 4-ei ülésén tárgyalta a két előterjesztést. Hasonló következtetésekre jutott, mint a kisebbségi bizottság.
A bizottsági vitában a kormány előterjesztése után elhangzott az a közös politikai akarat, hogy a parlamentben képviselt politikai pártok nem halaszthatják tovább ennek a kérdésnek a megoldását, és akár ebben a formájában, akár ha a közös politikai akarat valamilyen közösen elfogadott módosítás alapján más megoldást javasol, akkor annak mentén, de mindenképp ennek a törvénynek a tárgyalását megkezdve születhet meg az a megoldás, hogy a kisebbségek a következő parlamenti ciklusban képviselethez jussanak.
Ezt a bizottság a szavazásban is kifejezte, ugyanis egy ellenszavazattal és a többi jelen lévő bizottsági tag igen szavazatával fogadta el az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényjavaslatot. A választási eljárásról szóló törvényjavaslatnál a bizottság egyhangúlag támogatta a javaslatot, egyetértett azzal a már az előbbi törvényben is kifejtett állásponttal, hogy vagy ezzel a megoldással, vagy egy kis módosítással kialakítható olyan közös politikai akarat itt a parlamentben az általános, majd a részletes vita folyamán, amely eljuttathat oda bennünket, hogy elfogadjuk ezt a két módosítást, és a következő parlamenti ciklusban megoldjuk a kisebbségek parlamenti képviseletét. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť