DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Horn Gyula miniszterelnök úr alig egy hete úgy nyilatkozott, hogy minden segítséget megadott a Szabad Demokraták Szövetségétől jött minisztereknek, hogy sikeresen végezzék el feladatukat. Ha mégis sikertelenek voltak, úgy az SZDSZ magát okolja. Csak emlékeztetőül mondom: három tárcát érint, az oktatásügyet, a belügyet és az ön tárcáját, a közlekedésit. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ezt nem mondta!) Ha minden segítséget megadott a miniszterelnök úr, vajon miért késlekedik a szekszárdi Duna-híd megépítése? Hiszen 1993-ban az MDF-kormány közlekedési minisztere már aláírta a szerződést, és itt vagyunk 1998-ban, és csak néhány száz milliós előkészületi munkáig jutottak el összesen.
Ön, tisztelt miniszter úr, fantomhidat építget, hiszen távlati tervekben, előtanulmányokban, koncepciókban és tárgyalásokban bővelkedik, azonban a konkrét híd megépítése érdekében az ön tárcája semmit nem tett. Kivéve azt, hogy hitegeti a Tolna megyeieket, ahogy ezt utoljára tette Tolna megyében 1997. október 5-én a konferenciánkon, ahol 3-4 milliárd forintot is ígért hozzájárulásként a szekszárdi Duna-híd megépítéséhez. A valóságban azonban lejár február 16-án a koncessziós szerződés, és úgy tűnik, elölről kezdhetünk mindent Tolna megyében azzal a bölcs tanulsággal, hogy a Horn-kormány nemhogy nem segítette a Duna-híd megépítését, hanem csak ártott a megvalósításnak.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť